top of page
  • Writer's pictureRonald Gabrielsen

Oppdatering fra Fermo Ogilla og turen til Nord-Uganda


«Jeg har nettopp kommet tilbake fra en misjonsreise til Uganda. Hensikten med denne turen var å besøke evangelistene der og gjennomføre trening for menighetene i de sør-sudanske flyktningeleirer i Nord-Uganda.


I lang tid hadde Gud lagt en spesiell bekymring og byrde for kirkene i Sudan og Sør-Sudan på meg, inkludert dem som er i flyktningleirene. Det samme hadde også blitt lagt på min bror Jan Ernst fra Norge. Som et resultat av dette inviterte Jan Ernst meg til å møte ham i slutten av mars i Nairobi, hvor vi diskuterte forskjellige spørsmål angående arbeidet i Sudan og Sør-Sudan. Vår felles byrde var hvordan vi kan styrke menighetene gjennom en sunn kristen undervisning. I dette møtet ba han meg om å dra til leirene i Nord-Uganda og undervise grundig om evangeliets sannheter.

Dette var bakgrunnen for turen og jeg reiste fra Juba til Kampala i Uganda, og videre til Arua i Nord-Uganda dagen etter. Her ble jeg mottatt av pastor Isaac Badai som er vår viktigste kontaktperson i flyktningeleirene. Jeg deltok på søndagstjenesten med flyktninger i deres hovedkirke Yoyo Christian Center. Der var det begeistret tilbedelse og Herrens nærvær føltes veldig sterkt i den enkle flyktningkirken.


Tre dager med seminarer

Fra mandag startet vi seminarene for 150 hoved-ledere fra forskjellige kirker i leirene. Vi avsluttet onsdag og de fremmøtte var svært sultne og tørste etter Guds ord. Vi tok tid for spørsmål og samtale og de var så ivrige at det ble vanskelig å avslutte øktene. Deltakerne ba om at seminarene kunne fortsette flere dager, men min tid og våre ressurser ville ikke tillate det, men jeg lovet å komme tilbake i oktober.


Det store behovet

Herren arbeider mektig blant flyktningene. Mange mennesker som ikke kjente Herren i Sør-Sudan, møter Kristus i disse flyktningleirene, særlig ungdommene som omvender seg til Herren i stort antall. Men den største utfordringen jeg observerte var behovet for en sunn kristen undervisning. Dette haster, ellers vil det ødelegge vekkelsen og stoppe veksten som vi er vitne til i dag. Flyktningene er veldig utsatt for mange læresetninger hvorav noen ikke er bra for deres fremtidige kristenliv.


Situasjonen i flyktningeleirene

Generelt sett er situasjonen i leirene jeg besøkte rolige og fredelige. Regjeringen i Uganda gir den beste beskyttelsen, og lokalsamfunnene som tilbyr vertskap, tilbyr stor gjestfrihet til flyktningene ved å gi dem land og leve side om side med mindre problemer. FN og forskjellige humanitære organisasjoner gjør sitt beste for å støtte mennesker med grunnleggende behov som mat, rennende vann, grunnleggende helsefasiliteter, skoler osv. Jeg vet ikke om er dette er det totale bildet, da mitt besøk kun var begrenset til fire av leirene. Likevel lengter flyktningene etter å reise hjem til Sør-Sudan.De ber til Gud om at fredsavtalen som er undertegnet mellom Sør-Sudans regjering og hovedopprørerne og andre opposisjoner, kan holde og gjennomføres slik at det kan gi dem mulighet til å reise hjem igjen. Men de siste kampene mellom regjeringen og opprørerne i Ekvatoria provinsen har utløst en ny ankomst av ferske flyktninger i leirene og har svekket håpet om å snart kunne returnere hjem.


Pastor Isaac Badai og hans familie

En del av mitt besøk var også å tilbringe tid med pastor Isaac som er vår kollega fra Yei i Sør-Sudan og nå i flyktningleirene. Isaac utfører et stort arbeid og hadde tilsyn med 57 kirker, men overrakte ledelsen av 20 av dem til en annen pastor. For øyeblikket overvåker han 37 lokale kirker, men likevel ser de 20 fremdeles på ham som generell tilsynsmann, selv om han ikke ble valgt til denne stillingen som påkrevd av kirkesamfunnet.


Herren har salvet vår bror Isaac Badai som evangelist og menighetsplanter. Han er opptatt hver uke med å forkynne i forskjellige flyktningeleirer for nye menigheter som blir etablert, til tross for utfordringer han har med sin helse. Han har også en stor familie på 15 personer som han tar hånd om. Det er han og hans kone og deres 9 barn og 3 foreldreløse barn, pluss hans gamle far og hans kone. Jeg hadde det veldig bra sammen med dem den uken jeg var der. Isaac er forkynner i Sudans pinsemenigheter, men han jobber også sammen med andre evangeliske kristne og står i høy respekt blant dem.»

0 views0 comments

Comments


bottom of page