top of page
  • Writer's pictureRonald Gabrielsen

En hilsen fra Sudan


Nå skulle jeg egentlig vært på vei hjemover til Norge, men flyplassen her i Khartoum ser ikke ut til å åpne før fredag. Som dere kanskje har hørt om hjemme har det vært Militær-kupp og stor uro i byen med mange drepte og sårede. Nå ser det ut som de militære har fått kontroll over situasjonen og det har vært forholdsvis rolig i dag.


Sammen med mitt lille team fra Norge har vi hatt det bra på hotellet og ikke lidd noen overlast på noen som helst måte. Våre medarbeidere her holder oss oppdatert, og vi har det vi trenger.


Det har vært en utrolig flott uke vi har hatt med evangelister og forkynnere her. Vi hadde lagt opp til å samle 50 personer, men det ble over 200 tilsammen. Det var undervisning nesten hele dagen fra mandag til fredag, og masse bønn og forbønn. Mange av dem som deltok har gått gjennom store vanskeligheter de siste årene, og det kom forkynnere fra det aller meste av hele landet Sudan. Det er første gangen jeg har kunnet reise til Sudan etter at Sør Sudan ble egen nasjon for 10 år siden. Jeg gledet meg stort over å se at det var en svært ungdommelig gruppe forkynnere og mange også fra Darfur og Nuba mountains.


Det var en utrolig flott opplevelse å treffe vitnene fra Darfur på konferansen, og få rapportene fra dem om hvordan de har stor menighetsvekst uten å ha store menigheter. Det er for risikabelt å ha store menigheter, så de samles i hjemmene, men mange blir frelst og døpt i vann. De kan heller ikke døpe mange av gangen, men de har ofte dåp og vekkelsen er et faktum – særlig blant «fur-stammen» Det er den største folkegruppen i Darfur og er over 1.2 millioner mennesker der. I Darfur-provinsen bor de mest i de sørlige områder.


Jeg skal lage en mer utførlig rapport til alle giverne, men ville bare legge ut nå for å fortelle at både meg og de andre norske har det bra, og regner med å fly ut herfra på fredag. Begge søndagene har vi hatt møter i menigheter omkring Khartoum og søndag ettermiddagene var vi i Khartoum Christian Centre. Her var det mange som søkte frelse og det var interessant å se at det var en helt ny generasjon som var kommet til der. Mange av de «gamle» som jeg kjente der var jo sør-sudanere og ble sendt «hjem» av president Bashir da Sør Sudan ble fritt land. Nå var det nesten fullt hus på møtene vi var på og de fleste var yngre mennesker.


Jeg vil gjerne få takke for forbønn, og jeg er så uendelig takknemlig til Herren for at vi fikk ha denne konferansen nettopp nå før de militære igjen overtok. Det var et mulighetenes vindu Herren hadde åpnet, og takk Gud for at vi fikk bruke det. La oss fortsatt be for de brennende kristne i Sudan, både ledere og andre kristne.


Vi regner med at våre ekstrautgifter her blir dekket av forsikringer. Det som er verre er at forkynnerne fra Darfur ikke kan ta landeveien tilbake dit, da det har vært uroligheter langs veien dit. Vi må derfor skaffe flybilletter til disse slik at de kan komme hjem.


Vi ber om at Gud må legge på hjertet til misjonsvenner om å gi litt ekstra slik at vi kan få nok midler til å betale flybillettene til brødrene fra Darfur. Du kan bare sende støtten til den vanlige misjonskontoen vår: Misjonsforeningen SVARET, Bankgiro 7322.05.15386. Du kan også bruke VIPPS til 70524.


Jeg vil gjerne få takke for all forbønn og oppmuntrende hilsninger vi har fått. Vi setter stor pris på dette, og er så glad for å ha gode nasjonale medarbeidere som gjør det enklere for oss å forholde oss til problemene her. Gud signe dere alle rikelig!


Broderlig Hilsen

— Jan Ernst Gabrielsen

4 views0 comments

Kommentarer


bottom of page