top of page
  • Writer's pictureRonald Gabrielsen

Gud statfestet sitt ord i Sør-Sudan


Nå er jeg tilbake igjen etter en velsignet og produktiv tur til Sør-Sudan. Mange ble utrustet til å forkynne evangeliet, over 700 tok imot Jesus som frelses og Gud stadfestet sitt ord med tegn og under. ​Jeg kunne godt merke at stemningen var ganske anspent både i Kenya og Sør-Sudan. I Kenya var folk i opprør på grunn av president valget og i Sør-Sudan var også politikk årsak til turbulens. Egentlig burde jo politikere sikre freden, men det virker mange ganger som om de heller gjør det motsatte. Det blir bare klarere og klarere for meg at virkelig fred kun skjer når folk får fred på innsiden og derfor må vi forkynne Evangeliet tydeligere enn noen gang før.

Jeg var blitt invitert til Sør-Sudan for å holde et seminar om det å forkynne Evangeliet. På grunn av den politiske situasjonen var jeg var litt usikker på det å reise til Sør-Sudan, men heldigvis trengte jeg ikke reise helt alene. Geoffrey Muthinja fra Kenya er en god venn og medarbeider var villig til å reise sammen med meg.


Jeg underviste om forkynnelse av Evangeliet og Geoffrey underviste om nødvendigheten av å bli utrustet med kraft fra det høye. Begge emnene passet perfekt sammen og det bekreftet også fruktene av forkynnelsen.


Blant annet var det en kvinne som på grunn av et hjerneslag var lam i den ene siden som opplevde å bli momentant helbredet. Dagen etter gikk hun for første gang på lenge og handlet på markedet uten hjelp, og kom etterpå til kirken for å gi Gud ære. Det var også en mann som på grunn av et virus hadde vært stum siden 2003 som begynte å tale igjen.Hver eneste dag skjedde det mange andre mirakler og en brann for evangelisasjon ble tent i dem som deltok på seminaret. De begynte å se at om 700 kunne bli frelst på 3 dager så kunne de virkelig skape forvandling om de fortsatte å gå ut med de gode nyheter.


Et av teamene som var ute opplevde også å banke på døren til en familie hvor kone var i ferd med å forlate mannen. De begynte å snakke med dem og det endte med at Fredsfyrsten Jesus bragte fred og forsoning i hjemmet.


Et annet team banket på porten til presidentens boligen. De fikk ikke snakke med presidenten selv, men de fikk lov til å forkynne Evangeliet for soldatene og de andre arbeiderene som var der. Etter å ha forkynt Evangeliet kunne de se at flere av soldatene var tydelig berørt.


Det er med takknemlighet jeg kan tenke tilbake på turen til Sør-Sudan og det er et stort privilegium å kunne se mennesker frelst og utrustet til å forkynne evangeliet. Men det er takket være alle dere som er med å støtte arbeidet at dette er mulig. Noen må reise ut og noen må sende dem som er villige til å gå. Vi er utrolig takknemlig for alle dere som støtter og vi vet at Gud vil lønne rikelig igjen.


3 views0 comments

コメント


bottom of page